2022年12月19日月曜日

⑧ 2022年9月8日 金沢旅行 - 夕飯・かぶ菜/ Kanazawa Trip - Dinner in Kabuna, 8th of September, 2022


1) チェックイン / Check In
2) 居酒屋・"かぶ菜" / Japanese Pub・"Kabuna"




1) チェックイン / Check In
9月8日、鎌倉から金沢へ行きました。

金沢到着後、そのまま観光を始め、途中から金沢在住の友人、
Sちゃんと合流し、観光を続けました。
観光については下記。

夕飯前に、ホテルにチェックインするために、金沢駅まで戻ってきました。

金沢駅前の '鼓門 (ツヅミモン)' を軽く、ぱちり!

 '鼓門'は、時間帯を変え、撮る位置を変え、金沢滞在中に
なんども撮影しました。

ホテルにチェックインし、夕飯の場所までSちゃんと一緒に行きました。

Check In
I went to Kanazawa from Kamakura on 8th of September.

After arriving in Kanazawa, I started sightseeing, met up with my friend S Chan who lives in Kanazawa, and continued sightseeing.
About my sightseeing, below.

Before dinner, I returned to Kanazawa station to check in to the hotel.

Lightly snap the 'Tsuzumi Gate': ' in front of Kanazawa Station.

'Tsuzumi Gate' was photographed many times during my stay in Kanazawa, at different times and locations.

After checking into the hotel, I went to a restaurant for dinner with 
S Chan.





2) かぶ菜 /  Kabuna
居酒屋・"かぶ菜"
Sちゃんが、居酒屋・"かぶ菜"を予約してくれていました。
彼女がお気に入りのお店で、前回もここで一緒に
夕飯を食べました。

いつもありがとう!

Japanese Pub Restaurant・"Kabuna"
S Chan made a reservation for Izakaya "Kabuna".
It's her favourite pub, and we also had dinner last time.
Thank you for always!
注文したものは、どれも美味しかったのですが、詳細を覚えていません。

Everything we ordered was delicious, but I don't remember the details.

つき出し (おとうし)

Tsukidashi (Otoushi)
In Japan, Taukidashi (Otoushi) is an appetizer that is served right
after you are seated in Izakaya ; cover charge.


今年、枝豆を食べる機会があまりなかったので、
嬉しい。

I didn't have many opportunities to eat edamame this year,
so I'm happy.

"幻の黒もずく酢"
"幻の黒もずく"は、このお店の 'ウリ'です。
通常のもずくよりもかみごたえがあります。

"Phantom Black Mozuku Vinegar "
"Phantom Black Mozuku" is is the 'selling point' of here.
It has a chewier texture than regular mozuku; mozuku seaweed
.


金時草のおひたし
金時草 (キンジソウ : )は金沢の名物野菜です。
加賀野菜と呼ばれる1つです。
Sちゃんは、いつでも食べられるからと、
私にたくさん食べさせようとします。
彼女の言葉に甘え、ほとんど私が食べました。
どうもありがとう!

Boiled Kinjisō
Kinjisō : Edible Gynura :  is a Kanazawa specialty vegetable.
This is one of the Kaga Vegetables.
S Chan said 'I can eat anytime, so you eat,
please you eat'

she tried to make me eat a lot. 
Thank you for your kind offer, I did eat much more than her.
Thank you!
"Kaga Vegetables are 15 designated vegetables that have been uniquely cultivated in Kanazawa since 1945 or earlier. 
Cultivated using traditional methods, they are frequently used in authentic Kanazawa cuisine. 
The citizens of Kanazawa are very proud of these well-known vegetables that can be enjoyed all year round."
貝のネギぬた

 Nuta with Shellfish and Leek 

This is shellfish and leek salad with vinegar and miso.


お刺身盛り合わせ Assorted Sashimi



加賀れんこん天
Sちゃん加賀れんこんの特徴とお料理を
説明してくれました。

 Kaga Renkon Ten ; Kaga Renkon Deep Fried

S Chan explained the characteristics of
Kaga Rencon and how to cook it.


白子石焼
Shirako Stone-grilled



ごちそうさまでした。

金沢へ行った際には、また行きたいです。

ありがとうございました。


Thank you for the meal.

When I vist Kanazawa, I want to go here again.

Thank you very much.





0 件のコメント:

コメントを投稿