2010年11月17日水曜日

❽関西友人巡りの旅(2010年10月25-11月2日) / Visiting Friends in Kansai, (from 25th of October to 2nd of November, 2010)



◆ 思い出いっぱいの貴味蛸 編
◆ Part 6. Many Memories of Kimitako 
看板には私の絵が未だに使用されています。
光栄です。嬉しいです。
どうも、どうも、ありがとう!


They still use my illustration for their sign.
The honor is more than I deserve. 
I am so glad.
Thank you so much! 
Domo Domo Arigato!



1) 夙川 / Shukugawa
岡本店によく行っていました、といよりもいりびたっていたといいましょうか?

ご家族の皆様全員とたくさんの思い出があります。

本当にお世話になりましたね〜。

あんな時も、こんな時も............

ついに夙川店を訪問することができました。

ここも谷町の
トラットリア ドッピオ ゼロ / Trattoria Doppio Zero
と同様、Rに先を越されています。

Rまで皆様にお世話になりました。

Domo、Domo、Arigato!

夙川がすぐそば
River Shukugaw is very close.

Shukugawa
I was often in their Okamoto branch.

I have many memories of every member of the family. 

Thank you very much for your help, in times like that or like this or such a time........

Finally, finally I could come this restaurant in Sukugawa. 

R visited here much earlier than me asTrattoria Doppio Zero in Tanimachi. 

So the family looked after R at that time. 

Thank you very much.

素敵な環境
Lovely Location

夙川は観光地ではない、神戸の良さがとても残されている場所だと思います。

良い場所にお店をもたれたな〜と思いますよ。


桜のシーズンがとても忙しいと聞きました。


川沿いを散歩すると......納得。


きれいでしょうね〜!



散歩道
Foot path

I think that Sukugawa has retained its good Kobe atmosphere which is not to touristy. 

I think they has chosen well. 

I heard that in the cherry blossom season, they have been very busy. 

I walked along a riverside pass....... Indeed. 

I could easily imagine beautiful cherry blossom there.




2) たべるぞ〜〜!/ Let's Eat!
夜の部の開店です!
Opening at Night!

肝心の玉子焼き(明石焼)の写真撮影を忘れました!
なのでお店のWEBから写真です。

I forgot taking a photograph of the main dish, Akashiyaki or
Takoyaki : Octopus Omelette!
So I use the photograph from the restaurant webside.

貴味蛸 / Kimitako in Japanese :
夙川の飲食 / 夙川モダンコミュニティ :
Food and Drink in Shukugawa / Shukugawa Modern Community in Japanese :

下の写真の料理と、撮影しきれなかった他のお料理:
タコ飯、
水餃子、
割包 (カーパオ)、
刈包 (イーパオ) などなど、
あ〜、一体何品を一人で平らげたのでしょうか?

マスターが特別にサイズを一人分に変更してくれたおかげもありますね。

ありがとうございます。


Let's Eat!
I did not remember how many dishes I had, below dished in photographs and other dishes without photographs; Octopus steam rice, Kapao and others. 

I understood that master made one potion of each dish specially for me. 

Thank you!

凉拌茄子(リャンバンナス)
Kさん考案 

 Riyanba Nasu (aubergine)

K san devised it.



クラゲの酢の物 
ここのうちのクラゲの酢の物が、
どこのものよりも一番好きです


Vinegared Dish

I love it.



ネギ豚
ネギが嬉しい!
Spring Onion on Pork

I am so pleased a lot of spring onion!



蛸の酢の物
なつかし〜〜〜!


Vinegared Dish
I missed it so much!


初めて食べる小どんぶり
美味しいものを次々と開発されているのは素晴らしいです。

It is the first time I had this.

It is marvelous that they have developed one by one.



大好きな包餅(パオピン)!
なつかし〜〜〜!

PAOPIN

I love this so much! I had missed for a long time. 




Jちゃんが作った大餅 (ターピン) だったかな?
もうマスターの片腕ですね。

J made it, didn't he?

You are his right hand, aren't you?

大満足のゆうごはんでした。

ごちそうさまでした!

I was very pleased with my evening meal.

Thank you very much!



3) みんな友達! / Friends!
夙川の若大将!?
"ビールはどんな時でも爽やかな友達です!"

夙川の若大将!?
"Beer is always our refreshing friend!"



みんなの太陽!
お体大切に!

You are our SUNSHINE!

Please take care!



大きくなったね!Jちゃん!
嬉し涙.......


You have shot up, haven't you, J chan? 
Tears of Joy....


自宅で私に紅茶を入れるTちゃん
スーツケースも持ってくれたね。
ありがとう!

T chan made tea for me in their home.
You carried my suitcase, too.
Thank you!

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