2021年4月30日金曜日

④ 2021年4月 誕生日週間 - 自宅で祝う / Celebrate at Home - Birthday Week in April, 2021


 2021年4月 誕生日週間 
 Birthday Week in April, 2021

自宅で飾って、自分で料理して、自分で祝う

Decorate by myself, Cook by myself and Celebrate myself

シャンパンを準備
Prepare Champagne


私の誕生日のために自分でお料理をします。

主菜はなく、シャンパンに合わせた前菜で、冷蔵庫、冷凍庫にたまった食材を使用しました。

自分のための誕生日ですが、食の問題を抱える、Rが食べられるものを選ぶので、まるでRの誕生日のようです。

まあ、仕方ないですね。

グラスに注ぎます。
Pour Into Glasses.

I made dishes for my birthday.

There was no main dish, but appetizers which matched champagne, using ingredients stored in the refrigerator and freezer.

This was my birthday, but R has food problems so I choose what R could eat, therefore this was almost like R's birthday.

Well, I cannot help it.
乾杯! / Cheers!



いただきます。
Let's Eat!



マグロのミンチ、アボガド、柚子胡椒ドレッシング。
器は、私の磁器作品 : '南十字星'です。

Minced tuna, avocado, with Yuzukoshou Dressing.
The dish is my porcelain work :' Southern Cross'.



スモークサーモン・山芋・
ブロッコリーの新芽・大葉

Smoked Salmon, Yam : Japanese Mountain Potato
Broccoli Sprout, Oba ; Green Shiso



スモークサーモン・クリームチーズ ・ブロッコリーの新芽
山芋のスティックとレモン汁

Smoked Salmon, Cream Cheese, Broccoli Sprout 
with Yam sticks and Lemon Juice 



帆立貝のカルパッチョ
帆立貝・アボガド・きゅうり・プチトマト
ドレッシング、ミックスペッパー

Scallop Carpaccio
Scallops, Avocados, Cucumbers, Petit Tomatoes
with Dressing and Mixed Pepper 



一口チーズ数種
Several Kinds of Bite Size Cheese



アップル・パウンド・ケーキ
私は一口味見をし、あとはRが食べました。

Apple Pound Cake
I had a bite taste and R ate the rest.



誕生日週間の最終日
Last Day of Birthday Week


マスターソムリエ高野豊氏セレクトの中から
スパークリングワインを選びました。

I chose sparkling wine from a selection of
master sommelier Yutaka Takano.




手ごろな価格で美味しいワインが飲めます。
We can drink delicious wine at a reasonable price

このセットは4月10日に届きました。
This set arrived on 10th of April.
とても幸せな一週間でした。

みなさん、R、どうもありがとうございました!


I had a very happy week.

Thank you Everyone and R!


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