ラヴィントラ・クークー:Ravintola
KuuKuu
結果的に、ヘルシンキ滞在中、レストランでディナーをとったのは、1回きりになりました。
その1回が、"ラヴィントラ・クークー / Ravintola KuuKuu" でのディナー。
このレストランに決めたのは、宿泊地 : 'ヘルステン ヘルシンキ パーリメント' から徒歩5分で 、ガイドブックに紹介されていて、そして、'クー/ Kuu' がフィンランド 後で、月であると知ったから。
'ヘルステン ヘルシンキ パーリメント'については下記
In the end, we only had dinner in a restaurant once while we stayed in Helsinki.
This was at "Ravintola KuuKuu".
I decided on there because the restaurant only takes 5 minutes on foot from our accommodation : 'Hellsten Helsinki Parliament', it is introduced in a guidebook and I found out 'Kuu' means Moon in Finnish.
About 'Hellsten Helsinki Parliament', below.
室内 / Inside
ランチ終了時の静かな時間 窓辺にいるのは、実際の女の子です。 心霊写真ではありませんよ! After Lunch, it is quiet time. There is a real girl beside window. This is not a ghost photography. |
待ち時間に食前酒を飲む席なのかな? Are the chairs for waiting with aperitif? |
ディナー / Dinner
北欧の夏は日が長く、ディナーの時間といっても、昼のようです。 The days are long in summer of Scandinavia, even though it is dinner time, it still looks like daytime. |
メニュー フィンランド語と英語があります。 Menu They are in Finnish and English. |
Rのビール グラスのデザインがおもしろいです。 R's Beer The glass's design is fun. |
トンカイの肉、コケモモのコンポート添え Rの料理です。 クリスマスリースを思わせる盛り付けはトナカイだからでしょうか? 私も味見を少ししました。 味はマトンに似ています。 初めて、トナカイのお肉を食べました。 かなりすっぱいコケモモ味がなくては食べられないかも? 添えられていたコケモモはコンポートにはなっていましたが、 あまり甘さがないものでした。 実際、Rはコケモモのコンポートの追加をしてもらいました。 私は、お魚を選んで良かったとRには悪いけれど思いました。 臭いがきついのに、Rは臭い消しのにんにくも玉ねぎもネギも食べられないので、シェフはコケモモのコンポートを選んだのかもしれません。 コケモモのコンポートが肉料理に添えられるのは北欧では時々されるようです。 ウエイトレスによると、このレストランのトナカイは海外沿いの地域では 最も良い品質のものだとのことでしたが、 ウ〜ん、私は少なくともまた食べたいとは思いませんでした。 Reindeer with Lingonberry Compote This was R's meal. The food presentation reminds us or me of a Christmas wreath, because the meat was reindeer? I tasted a little. It was the first time I had reindeer meat. I felt the taste was similar to mutton. I think I could not manage if the meat would not have quite sour lingonberry taste with it. The berries were cooked as compote, though they did not have so much sweetness. Actually he was given an extra portion of the compote. Although I was sorry to him, it was good I selected my meal. The meat had a very strong smell although R cannot eat garlic, onion or leek which work for deleting the smell, so the chef might have selected lingonberry compote. I found out later that sometimes lingonberry compote is used for meat dishes in Scandinavia. Our waitress said our reindeer meat is the best quality along the sea area, however, well, at least I would not eat it again. |
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