目次 / Contents
1) 残り1ヶ月 / 1 Month Left
2) "「昼の月」で眠るレモン"
"Lemons sleeping on 'The Moon of the Day' "
1) 残り1ヶ月 / 1 Month Left
個展を1ヶ月後に控え、焼成回数に限りが見えてきました。
今までよりも、一層どのシリーズを作ってゆくか、どれを先に焼くかの選択を迫られます。
With my exhibition coming up in one month, I can see the number of firings is limited.
I would be forced to choose which series to make and which to fire first, more than ever before.
素焼 / Biscuit Firing
素焼開始 窯 - No.2 'B-1' 設定 : 1040°C 下絵の具を施したリングを初めて重ねて素焼をしました。 3月7日 Start Biscuit Firing Kiln - No.2 'B-1' setting : 1040°C For the first time, I layered rings with slip for biscuit firing. 7th of March |
素焼終了 3月9日 Finished Biscuit Firing 9th of March |
本焼 / Glaze Firing
本焼開始 窯 - No.1 'A-5' 設定 : 温度 1230°C、ねらし20分3月9日 Start Glaze Firing Kiln - No.1 'A-5' setting : temperature 1230°C, soak for 20 minutes. 9th of March |
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本焼終了 3月11日 Finished Glaze Firing 11th of March |
本焼 / Glaze Firing
本焼開始 窯 - No.1 'A-5' 設定3月12日 Start Glaze Firing Kiln - No.1 'A-5' setting 12th of March |
本焼終了 3月14日 Finished Glaze Firing 14th of March |
素焼 / Biscuit Firing
素焼開始 窯 - No.2 'B-1' 設定 この差し迫った段階で、新しいシリーズである '山岳シリーズ' の箸置きを作りました。 形が棒状なので、焼成棚に組み入れやすいし、 磁器土もムダにならないので作ってみました。 3月15日 Start Biscuit Firing Kiln - No.2 'B-1' setting At this imminent stage, I made chopstick rests of a new series, 'Mountain Series'. Since the shape is rod-shaped, it is easy to incorporate it into the firing shelf, and porcelain soil is not wasted, so I made them. 15th of March |
素焼終了 箸置きなどで、厚さが1cm以上になる場合は 焼成中に破裂する可能性があると教わりました。 なので、シリーズの最初の箸置きには穴を開けました。 3月17日 Finished Biscuit Firing I was told that if the thickness is 1 cm or more, such as with a chopstick rest, it may explode during firing. So I made holes in the first chopstick rests in the series. 17th of March |
本焼 / Glaze Firing
本焼開始 窯 - No.1 'A-5' 設定3月18日 Start Glaze Firing Kiln - No.1 'A-5' setting 18th of March |
本焼終了 3月22日 Finished Glaze Firing 22nd of March |
素焼 / Biscuit Firing
2) "「昼の月」で眠るレモン"
"Lemons sleeping on 'The Moon of the Day' "
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