2021年9月17日金曜日

② 2021年9月12日 自宅 - ランチ /At Home - Lunch, 12th of September 2021


ランチ
遅めのランチです。
料理は、最近初めて買った湘南ひじきや、
お馴染みのゴールデングリーンの野菜を使用しました。
頂き物のマスカット、
マスターソムリエの高野さんチョイスの白ワイン、
庭で育てたミニトマト、スペアミント、バジルなどなど。

別々に食事をすることが多い私と夫Rですが
この時は一緒にランチを食べました。


Lunch
It's a late lunch.
For cooking, I used Shonan Hijiki, 
which I bought for the first time recently, 
and the familiar Golden Green vegetables.
There are gift Muscats, 
Master sommelier Takano's choice of white wine,
our garden-grown cherry tomatoes, spearmint, basil, and others.
I and my husband R often eat separately, 
but this time we ate lunch together.


ひじきご飯とひじきサラダ
ご飯茶碗は、友人Aricoさん : の陶器、
サラダの器は私の磁器作品; 南十字星シリーズ。

Hijiki Gohan and Hijiki Salad 
Rice bowl is my friend Arico's earthenware :,
and the salad bowl is my porcelain work ;
 'Southern Cross series'.


湘南名産ひじき
8月27日撮影

Shonan Specialty Hijiki 
Photograph on 27th of August 


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