玉ゐ
姉、Rと私の3人でランチを日本橋でとると決めた時に、どこにしようかと考えました。
日本橋というイメージから、日本らしい、昔の匂いがするというのがあり、そして食の問題を抱えるRにも食べられるところ...ということで、選んだのがあなご専門店の"玉ゐ"(タマイ)でした。
"玉ゐ"は、天然あなごを使用しています。
お店のサイト : ★
玉ゐの看板 2016年ミシュランガイドに載ったことを、 現地で知りました。 (2017年版にも!) The Signs of Tamai There, I found out that they were in the Michelin Guides of 2016. (It is in 2017, too!) |
Tamai
I was thinking that my sister, R and me would have our lunch in Nihonbashi, which would be good for the three of us, it would be very Japanese, the fragrance of old from images of Nihonbashi, and also R has some problems with food so he could eat something there .....eventually I selected Tamai Restaurant whose speciality is Anago: Congridae.
They use natural Anago: Congridae.
Their Website : ★ in English
According
to their Website, below
"The
restaurant is a traditional Japanese-style house built as a bar
shortly after the end of the war in 1953.
It
is a place to be cherished, as it symbolizes Nihonbashi."
2-9-9 Nihonbashi, Chuo Ward, Tokyo
TEL/FAX: 03-3272-3227
Weekdays: 11:00-14:30(Last Order14:00) / 17:00-21:30(Last Order21:00)
Sat, Sun, Holidays: 11:30-15:30(Last Order15:00) / 16:30-21:00(Last Order20:30)
Open throughout the year (except on New Year holidays)
2-9-9 Nihonbashi, Chuo Ward, Tokyo
TEL/FAX: 03-3272-3227
Weekdays: 11:00-14:30(Last Order14:00) / 17:00-21:30(Last Order21:00)
Sat, Sun, Holidays: 11:30-15:30(Last Order15:00) / 16:30-21:00(Last Order20:30)
Open throughout the year (except on New Year holidays)
もともと食べ物の撮影が苦手なのに加え、屋内でもフラッシュを使用しないという自分なりの好みがあり、それが焦点のない写真をわんさか、わんさか作り出しています。
ここのお店での写真は、お見せするにはどうかと思われるものばかりです。
二つだけそれらを使用します。
Generally I am not good at photographs of food and also I like photographs without
a flash, I have plentiful no-focus photographs!
I wondered if I could show you all my photographs from the restaurant, however, I only use two photographs.
あなごの刺身はシーズンもの (2016年は7月11日〜9月30日の期間でした) あなごの刺身を初めて食べました。 エンガワの味をより強くしたような味でした。 Sashimi of Anago : Congridae is a seasonal dish (The season was from 11th of July to 30th of September in 2016) It was the first time I ate sashimi of Anago. I felt the taste was like "Engawa", but stronger. "Engawa" is fillet and used as sashimi or sushi. |
ランチセットのひとつ お店のサイトの英語版にわかりやすい写真があるのを 見つけましたのでそちらをご覧になってください→★ One of their Lunch Sets I found clear photographs of menu, so please look at here→★ |
食事も美味しかったし、お店の人も親切でした。
機会があったら、また行きたいです。
We enjoyed our meal and the staff are kind.
I would go there again if I have a chance.
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