2022年9月6日火曜日

② 2022年6月24日 実家へ - 桐生 / Visiting Our Mother - Kiryu, 24th of June, 2022


目次 / Contents
1) りょうもう号 / Ryomo
2) ビストロ・ファンベック・マスミ / Bistro Finbeck Masumi


1) りょうもう号 / Ryomo
Yとお墓参りをすまし、桐生にある実家へ向かいました。
お墓参りについては下記

ひさしぶりに、始発駅・浅草からりょうもうに乗りました。

東京に住んでいた時は、実家へかえるときは、かならず、りょうもう号を利用していました。

またそれより以前、高校生のときに、絵の基礎を習うために、A先生を訪ねる時も、りょうもう号を使いました。

私にとっては大変親しみのある電車でした。

ですが、私が鎌倉に住むようになってから、ほとんど、使わなくなりました。
東京スカイツリー
(りょうもう号から)
何度も眺めたことがあるスカイツリーですが、
実際に行ったことはありません。

TOKYO SKYTREE
(From Ryomo Train)
I have seen the TOKYO SKYTREE many times,
but I have never actually been there.
Ryomo Train
After visiting our family grave with my sister Y, I headed to our mother's house in Kiryu.
About visiting the grave, below.

We boarded the Ryomo :  train from Asakusa terminal after a long time of not having used it.

When I lived in Tokyo, whenever I went back to our mother's' house, I always used Ryomo.

Also, before that, when I was in high school, I used Ryomo when I visited A Sensei to learn the basics of drawing and painting.

It was a very familiar train for me.

However, since I started living in Kamakura, I almost stopped using it.




2) ビストロ・ファンベック・マスミ 
  Bistro Finbeck Masumi
到着した新桐生駅から、直接、'ビストロファンベック・マスミ' へ行きました。

ここのレストランのシェフは、桐生の名店・シュマンドールの鈴木シェフの下で修行されました。

シュマンドールは、父が生前、好きだったレストランで、当時は、ファンベックすずきという名前でしたが、私たちは'鈴木レストラン'と呼んでいました。

父が亡くなったあとや、父の命日や、お墓参りをした日の晩などに、家族で、このレストランで食事をしました。

Rと私の結婚の家族だけのお祝いも、個室を用意していただき、ここでしました。

その時、Rもその美味しさに感激して、
「次、次、より一層素晴らしい料理がでてきて、まるで花火大会をみているようだった」
と、言ってシェフを喜ばせました。

シュマンドールは、2022年3月に鈴木シェフの健康面と年齢によって閉店となりました。

店の閉店を記事にしている地元メディアがたくさんあって、驚きました。( /  /)

思った以上に有名店でした(地元では)。

レストランは、2022年2月上旬にHPで閉店の告知後は、連日で予約がいっぱいだったそうです。

母のところへもレストランから閉店の連絡がきていたのですが、私が個展準備でとても時間が作れず、閉店までに行くことができませんでした。

残念な気持ちがあります。

ですが、お弟子のMasumiシェフが桐生で、'ビストロファンベック・マスミ'を開いていることがラッキーです。
ビストロ・ファンベック・マスミ :
群馬県桐生市本町2-5-6 
電話 : 0277-43-3132

 Bistro Finbeck Masumi
2-5-6 Honmachi, Kiryu City, Gunma Prefecture
Phone : 0277-43-3132

Bistro Finbeck Masumi
After arriving at Shin-Kiryu Station, I went directly to 'Bistro Finbeck Masumi'.

The chef of the restaurant here trained under Chef Suzuki of the famous restaurant Chemin d'or in Kiryu.

Chemin d'or was my father's favourite restaurant when he was alive.

After our father passed away, on the anniversary of our father's death, and on the night of a visit to his grave, my family and I often ate at this restaurant.

A private room was prepared for the family celebration of R and my marriage, and we did it here.

At that time, R was also impressed by the deliciousness and Chef Suzuki was delighted by R's saying, 
"This was like watching a fireworks display, with each dish being even more wonderful than the last!"

Chemin d'or closed in March 2022 due to Chef Suzuki's health and age.

I was surprised to see a lot of local media reporting on the closure of the restaurant. ( /  / only in Japanese)

The restaurant was more famous than I realized.

After announcing the closing of the restaurant on their website in early February 2022, the restaurant was fully booked every day.

My mother was also informed that the restaurant was closing, but I was preparing for my exhibition and could not make time to go before their closing.

I feel sad.

However, I am lucky that his disciple Chef Masumi runs 'Bistro Finbeck Masumi' in Kiryu.
ビストロファンベック・マスミのドア
Door of 
Bistro Finbeck Masumi


店内 / Inside

地元の人に受け入れやすい雰囲気を出すために、
和風のテイストを取り入れているのだと感じます。

I feel that they have adopted Japanese taste to create
an atmosphere that is easy for locals to accept

お料理は、素朴さを残すフレンチであると思います。

一品の料理の量は、たっぷりです。

上等な、田舎町にあるフレンチレストランという印象です。

私は、桐生に帰ると、ここで食事をするのことが、最も楽しみなことです。
I think the cuisine is French with a rustic feel.

The size of each dish is plentiful.

It gives the impression of a fine French restaurant in a rural town.

When I return to Kiryu, eating here is what I look forward to the most.
オニオンスープ
オニオンスープは、このレストランの '売り'の1つです。

Onion Soup
Onion soup is one of the "selling points'' of this restaurant.



グラタン
私がグラタンを食べたくて、コースの他に注文しました。
Yはオニオンスープ、私はグラタンを食べました。

Gratin
I wanted to eat gratin, so I ordered it in addition to the course.
Y had onion soup and I had gratin.


前菜 
この粗野感に温かさを感じます。

Appetizer
I feel warmth in this hasty feeling.


魚料理
たっぷりした量であることは承知しています。
それでもいつも、
「わ〜いっぱい!」
と驚くのです。


Fish Dish
We know it's a generous portion.
Still, "Wow!" I'm always surprised by the portion.



肉料理
Yはこちらを選びました。

Meat Dish
Y chose this one.



肉料理
私ははこちらを選びました。
多くの場合、Yと味見をし合います。
今回は、こちらのほうが美味しく私は感じました。

Meat Dish
I chose this one.
I often have a taste with Y.
This time, I felt that mine was more delicious than hers.



私のデザートMy Dessert


Yのデザート
鈴木シェフのデザートの面影があります。

Y's Dessert
This is a reminder of Chef Suzuki's dessert.

美味しく、楽しく、リラックスした時間を過ごしました。

ありがとうございました。

この店の後、実家へ戻り、母の召使い徹しました()。


We had a delicious, fun and relaxing time.

Thank you very much.

After this restaurant, we returned to our mother's house and worked as our mother's servants (Laugh).



0 件のコメント:

コメントを投稿