2021年11月30日火曜日

2021年11月18 ~ 20日 個展準備 - 焼成 / Preparation for My Exhibition, - Firing 18th ~20th of November, 2021

目次 / Contents
1) 素焼 / Biscuit Firing 
2) 本焼 / Glaze Firing 


1) 素焼 / Biscuit Firing 
素焼終了
今回の初めてのオブジェの素焼が終了しました。
オブジェの場合は、素焼の段階でパーツが欠け落ちて
しまうこともありますが、これはありませんでした。
(11月18日)

Finished Biscuit Firing 
This is the first biscuit firing for an object this time.
In the case of objects, sometimes parts may drop off 
during the biscuit firing, but not this time.
(18th of November)




2) 本焼 / Glaze Firing 

本焼開始
11月15日に作った透明釉を初めて使用した本焼です。
食器は浸す方法が一般的です。
私は筆で釉薬を塗る方法もします。
今回は、筆で塗ってみました。
(11月18日)

Start Glaze Firing 
This is the first glaze firing using
 the transparent glaze I made on 15th of November
Tableware is generally dipped.
I sometimes apply the glaze with a brush.
This time, I painted them with a brush.
(18th of November)


本焼終了
透明釉に問題があるらしくいつもよりもかけたり、
ひびが、入ったりしました。
(11月20日)

Finished Glaze Firing 
There seemed to be a problem with the transparent glaze,
 and there are more cracks or breaks than usual.
(November 20th)



透明釉に水を足し薄めました。

次回は浸す方法で施釉 (シユウ) しようと思います。


I added water to the transparent glaze to dilute it.

Next time, I'm going to glaze by dipping them.






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